Pensioenen Hendriks Assurantiën en Financiële Dienstverlening

PENSIOENEN

Home > Pensioenen


 

Uiteraard wilt u na uw pensioen hetzelfde leven leiden als voor uw pensioen. Dat betekent dat er voldoende inkomen aanwezig moet zijn. In Nederland is het zo geregeld dat de meeste Nederlanders een basispensioen krijgen. Dit basispensioen is een uitkering op grond van de AOW (Algemene Ouderdomswet). De Sociale Verzekeringsbank verzorgt de uitkering. Veel mensen bouwen ook via hun werkgever pensioen op. Dit pensioen is een aanvulling op uw AOW.

In Nederland geldt als norm dat uw pensioeninkomsten (AOW en werkgeverspensioen) 70 procent van uw laatstverdiende salaris moeten zijn. Haalt u dat niet, dan is er sprake van een pensioentekort. Dat tekort kan zich al snel voor doen. Het kan ontstaan doordat u minder dan 40 jaar werkt of regelmatig van werkgever bent veranderd. Maar ook door een scheiding, reizen, de afschaffing van de AOW-partnertoeslag of door slechte pensioenafspraken lopen de inkomsten gevaar.

 

Ook als u zelfstandig ondernemer bent is een pensioen vaak niet (voldoende) geregeld. U zult hiervoor zelf iets moeten regelen. Uw bedrijf is vaak uw pensioen. Maar wat als de markt net is ingezakt als u met pensioen wilt gaan? Daarom is het verstandig nu alvast te starten met uw pensioenplan.

Er zijn veel mogelijkheden om nu nog te zorgen voor een goed pensioeninkomen. U kunt bijvoorbeeld zelf sparen of beleggen, maar u kunt ook met belastingvoordeel een lijfrenteverzekering afsluiten of een bankspaarrekening openen. Uw pensioen is dus continue een zaak van aandacht. Wij bekijken hoe uw pensioen er voor staat en indien gewenst kunnen wij ook aanbevelingen geven of de nodige aanpassingen voor u in orde maken.


 • RegioBank

  Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank kunnen wij u het complete productenpakket van RegioBank aanbieden. U kunt bij ons terecht voor bankzaken als sparen, betalen en lenen.
 • Lees meer RegioBank Venlo Belfeld
 

  Verzekeringen

  Een verzekering die bij u past en tevens voordelig is? Wij helpen u de beste verzekering te vinden. Doordat wij geheel onafhankelijk adviseren kunnen wij u altijd de beste voorstellen doen.
 • Lees meer Verzekeringen
 
 • Hypotheken

  Als u een woning wilt kopen, dan laat u zich goed adviseren door een Erkend Hypotheekadviseur. Wij geven advies over de verschillende hypotheek- vormen en bekijken samen welke hypotheek het beste bij u past.
 • Lees meer Hypotheken
 
 • Pensioenen

  Er zijn verschillende mogelijkheden om te zorgen voor een goed pensioen- inkomen. U kunt zelf sparen of beleggen, maar u kunt ook met belastingvoordeel een lijfrenteverzekering afsluiten of een bankspaarrekening openen.
 • Lees meer Pensioenen
 
 • Fiscale adviezen

  Het recht en de vele wetten bieden veel valkuilen, maar ook mogelijkheden. Wij staan u bij met advies om hier het maximale uit kunt halen. Wij helpen u bij uiteenlopende fiscale vraagstukken op het gebied van de meest voorkomende belastingsoorten.
 • Lees meer Fiscale adviezen
 
 • Over ons

  Voor alle verzekeringen, hypotheken, pensioenen, fiscale adviezen en bankzaken kunt u bij ons terecht. Lees hier ook meer over SEH, Kifid en AFM.
 • Lees meer Over ons